Puzzle na trail od PRISM

S novým rokem se mi dostaly do ruky nějaký super cool vecičky a tak je o budoucí obsah postaráno. Mám nějaký témata předzpracovaný a několik dalších v hlavě, ale prostě čas není a není. Nestěžuju si. Zaplať pán bůh je práce hodně. Tím pádem ovšem trpí nulovým obsahem tento blog. O to víc mě to mrzí když vidím své oblíbené vlogery, jak sází i několik videí týdně. Slibuju, že tenhle rok se budu snažit být co nejaktivnější a vydávat víc článků i videí. Hrozně rád bych třeba do Saalbachu, kde už jsem byl 2x. Pojezdit chci taky tady v Čechách. Když jsem viděl traily na kterých jezdí Stay allride, řekl jsem si, že tam taky musím a kdo ví, třeba se i potkáme?

Pojďme se ovšem věnovat novýmu báglu. Tím je PRISM Krypton 25 Green Jungle. Neplést prosím s Krytonem, i když tenhle je hranatej jak jeho hlava. Značka PRISM je z krásné, vína a sýra plné Francie. Rodiště Charlese de Gaulla, Marie Curie-Sklodowské nebo Virginie Caprice. Myšlenka byla jednoduchá. Vymyslet něco nového. Batoh, který si zákazník může libovolně přizpůsobit. Měl by být z recyklovaných materiálů, aby šetřil přírodu a co nejvíc multifunkční. Sen se stal před třemi lety skutečností a světlo světa spatřily nový batohy.

Stává se poměrně často, že někdo udělá na kickstarteru projekt. Má vizi, dostane peníze, ale produkt ladí a dovymýšlí vlastně až po začátku prodeje. V případě PRISM to tak nebylo. Ale neboj, nebudu ho jen a jen chválit. Určitě najdu i detaily, který budou stát za zamyšlení. Uvidíme. 

Tak voco tady de?

Jak zpívá Zllo jednom starším songu. PRISM je extra, krutě, super cool modifikovatelnej batoh. Vybereš si záda dle své výšky. A to buďto S/M či L/XL. Pak střední část a to samotnej batoh ve velikostech 11L, 18L, 25L. 

Další krok tě čeká výběr barvy.

Pět má základ černý. Logo vpředu a na bocích může být: modrý, zelený, oranžový, růžový, žlutý, červený. 

Další tři jsou celobarevné – Kamenná modrá, Zelená džungle, Červená země.

Poslední krok je pak výběr přezky na helmu. 

Tam je výběr následující: Zelená džungle, Šedý železo, Růžový měsíc, Fialový vítr, Bílá skvrna, Žluté slunce. Jsou jak jednobarevný tak s kusem loga na sobě.

Tahle skládačka je podle mě úžasná nejen v tom, že si můžeš barevně opravdu vybírat, ale můžeš mít doma víc různejch velikostí a jen přehazovat záda. Když pak budeš chtít ušetřit pár gramů, odepneš přezku na helmu a necháš ji doma. Je to naprosto unikátní koncept. Je o dost levnější než Evoc. Ano ten který tak nějak kdysi určil standardy ze kterých PRISM nejen neslevuje, ale ještě přihazuje esa. 

Zákazník až na prvním místě

Absolutně super je příslib, že i do budoucna budou vždy jejich batohy navzájem kompatibilní. A dost si věří, protože se zmiňují o záruce deset let (u nás je záruka standardní 2 roky). No. Deset let nevím jestli budu psát tenhle blogísek, ale jestli ano, tak si moje hodnocení budeš moct přečíst už za pár dalších článků.

Co to tu vlastně máme?

V zádový části batohu je vloženej (vyndavací) chránič páteře, který nechali vyvinout čistě pro sebe. Takže origo, žádná kopie. Je to taková žlutá pěna. Na oko velmi lahodící poctivý kus materiálu. Skoro by se do něj člověk zakousnul. Nedoporučuju. Nechutná zase tak dobře.

Je tam kapsa na hydrovak a ne jeden, ne dva, ale hned tři patentky na sucháč na pověšení hydrovaku v kapse. A to se vyplatí. 

Na kapse je velký štítek s návodem jak signalizovat na trailu, že je všechno cajk nebo potřebuješ pomoct. Důležitá telefonní čísla a dotazníček kdo jsi, odkud jsi, komu mají volat, jakou krevní skupinu máš. Neboj k tomuhle se Bureš zaprvý nedostane a zadruhý už to stejně ví.

Zip vypadá dost bytelně a věřím, že vydrží dlouho. Pořád mi vrtá hlavou že je na batohu něco jinak. Až na to nakonec přijdu a jsem z toho doslova u vytržení.

Totiž, na jeho bocích nejsou stahovací pásky, aby nebyl zbytečně nafouklej když nechceš. To mě zaskočilo, jenže pak jsem si všimnul, že tam jsou různě hluboko očka na zavěšení nosiče na helmu, kterým se ten batoh zároveň může stáhnout. Tohle je výmysl za tisíc díky a jedno plácnutí po zadku. Boží.

Uvnitř hlavní kapsy je nahoře vnitřní přístup k hydrovaku a síťovaná kapsa dost velká na chleba se salámem. Na protější/vnitřní straně pak další síťovaná kapsa. Ta je obří. Dost velká i na uložení Hamáčkova ega.

Velmi netradičně jsou vymyšlený boční kapsy batohu. Nejsou zvenku, ale zevnitř. To má výhodu v tom, že i když zapomeneš pláštěnku tak věci v nich zůstanou suchý i po dešti. Miluju to. A teď bacha. Je tu boční přístup z obou stran. Výborný řešení pro trailovou lékárničku. Hned jsem ji tam vrazil a sedí. Je plně průchozí, takže se tam nechá dát vlastně cokoli. Od ponožek, přes lano, až po lopatu. Pak ale bacha při průletu mezi stromama.

Na přední části batohu jsou tři kapsy. Nahoře menší, polstrovaná, heboučká. Jako pokojíček pro tvůj mobilní telefon. Veprostřed je administrativní kapsa na nářadí, pumpičku, lepení, knoty, kondomy, mlíko, CO2 bombičky s nástavcem, duši, sváču, montpáky. Šest kapes je síťovaných, jedna ne. Čtyři z nich jsou malé, jedna střední a jedna veliká. V pohodě tam nacpeš oblíbený vydání čtyřlístku.

Nechybí tam ani malá karabinka na klíče, skipass, složenou nákupní tašku, whatever.

Na spodní severní části je kapsa, kterou bych použil na lehkou větrovku nebo vestu. Momentálně tam vozím baterii ke svítilně.

Úplně vespod je kaspa s pláštěnkou. Ano i ta je v ceně. Lepší už to být nemůže. Na čem si teda ujíždím je úprava Rip-stop, která pokrývá většinu batohu. Bývá totiž obvykle nesmrtelná.

Zadní část

Zadní část je bohatě vypolstrovaná pro maximální větrání při pařácích. To v létě ocení každý. A když říkám bohatě, myslím opravdu bohatě. Polštářky, který tam jsou mají cca 2,5cm na výšku a střídají se s mělčími pro to nejlepší možné odvětrání.

Ramenní popruhy jsou z 3d tkaniny. Pásový popruh je tak akorát tenký, ale “pořádný chlapy” budou mít problém se zapnutím. Já mám okolo panděra cca 105cm a v mikině a bundě ho sice dopnu, ale je to trochu hraniční. 

Zapínání přes prsa je polohovatelný o cca 20cm. To je tak akorát. 

Na levém boku je malá kapsička na zip o velikosti zhruba 12x4cm.

Sečteno a podtrženo

Evoc byl svého času top a pořád na špici patří, jenže PRISM ho za mě překonává svými detaily. Hlavně úložných prostor a různých kapsiček a neskutečné modulovatelnosti. A to nemluvím o ceně, která je o zhruba tisíc korun nižší když se bavíme o maloobchodních cenách a srovnatelné velikosti. 

Mnou popisivaný stojí 3790,-
Pokud jde o mě, nic lepšího za tyhle peníze nenajdeš. Pokud by tě zajímalo kde se dá koupit, je to u nás jen na Singltreku pod Smrkem. Singltrek Distribuce je totiž výhradní dovozce. Pokud bys chtěl barvu, kterou na eshopu nenajdeš, neboj se ozvat do mailu (eshop@singltrek.cz) . Může se stát, že je batoh nebo příslušenství skladem, ale není ještě zalistované.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *